Искам да си стъпя отново на краката!

Петко Георгиев е млад мъж на 24 години, който иска да си стъпи отново на краката, както в преносен, така и в буквален смисъл!
От 15 годишен постоянно работи и се грижи за себе си и за майка си.
За съжаление на 25.07.2016 г. след трудова злополука в тунела Витиня, пада бетонна плоча и откъсва част от десния му крак...

   102%
Дарени: 2030 лв. от 2000.00 лв.

Получател на даренията: Петко Георгиев

Kaтегории: Болни

Общ брой на лицата в семейството: 2

Среден месечен доход на човек от семейството: 150 лв.

Стойност на материалните активи: под 2000 лв.


Документи: Протокол_от_злополуката.jpg Проформа_фактура_за_протезата.jpg

Повече за кампанията

За последните почти три години Петко не е спирал да търси помощ и съдействие, както от отделни хора, така и от всички възможни институции, но за съжаление по една или друга причина, до ден днешен той все още няма така желаната протеза.

Най-изненадващото е, че само за сумата от 2000 лв. той ще може отново да ходи, да работи и да бъде пълноценен гражданин на обществото!

На 5 годишна възраст, баща му почива, а 2-3 години по-късно майка му го оставя в дом за сираци, защото не смогва да се погрижи за него. След като напуска дома на 16 години, той се връща при майка си, за да се грижи и за нея.

Освен всичко друго, през 2004 г. Петко е опериран поради сърдечния си порок, което допълнително му създава здравословни проблеми.

Въпреки този негавитен развой на живота му до момента, Петко е невероятно слънчев и лъчезарен човек, умее да говори английски на средно ниво, да работи с компютър (стандартните неща), както и хардуер, системна поддръжка на всякаква техника и др. Има опит като строителен работник. Но най-важното е, че той не спира да мечтае отново да си стъпи на краката, за да се чувства полезен за другите и да помага на хората изпаднали в беда.


сподели във facebook

Скъпи приятели,
С това съобщенние искам да ви информирам, че след няколко сериозно проведени разговори с дирекцията по социално подпомагане, вчера преведох сумата от 2010 лв. в тяхната специална сметка. До няколко дни Петко ще отиде на место да подаде необходимите документи и до 2-3 седмици би следвало той да е с напълно възстановени права. Права, които ще му помогнат, както да получи напълно безплатна протеза, така и нейното последващо поддържане, а на всеки 2 или 4 години да има нова такава. В допълнение към това и всички останали привилегии като много по-евтин транспорт, добавки някакви и т.н.
С този трансфер на практика може да се каже, че парите от вашите дарения вече са усвоени по предназначение. Остават едни 20 лв., които включвам към 80-те лв. които платих за него при последните прегледи, с което считам кампанията за успешно приключена.
Все още няма да я отбележа като завършена, тъй като това ще стане, едва когато ви пратя снимка/видео с новата протеза.

В заключение по-долу споделям неговата реакция от снощи, за която съм получил неговото писмено позволение. Той писа лично до мен, но на практика то е до всички, защото в това дело всеки от нас имаше значение.
Благословени да сте!
Няма по-прекрасен начин да се погрижим за нас и семействата ни от това да отваряме ръката си за нуждаещите се...
Иван

Ето и писмото от Петко:
”Благодаря ти много за всичките усилия, които направи за мен.
Няма да го забравя никога и ще съм ти благодарен до края на живота си.
Ти успя да сбъднеш една моя недовършена мечта, която вече е почти реална и осъществена, благодарение на теб и твоето сърце и търпение, както и да не забравяме всичките хора, които са се включили в тази кампания.
Дано Бог да им даде много щастие и успехи и да бъдат все така добронамерени и да помагат, когато и както могат. От здраве да не се отърват!
Същото го пожелавам и на теб и твоето семейство и твоите близки. Ти си страхотен човек, продължавай така, защото Бог те е избрал да бъдеш като ангел хранител, т.е. с една риба да нахраниш всички, които имат нужда. Ти го правиш същото, само че със сайта.
Добре Ванка, чуваме се. След всяка моя стъпка ще бъдеш информиран. И така Бог да е с теб и целият ти екип. Поздрави и до скоро!"
@allЗдравейте приятели,
благодаря на всички, които се включихте в тази кампания!
Идея си нямате каква огромна радост ми донесе всеки от вас!

Днес с Пепи бяхме на преглед в клиниката, която горещо ми бе препоръчана. Хората се държаха много професионално и дружелюбно.

За съжаление се оказа, че преди да се пристъпи към протезата, ще се наложи нова операция, тъй като когато се е наложила ампутацията, се е действало по спешност и нещата не са направени както трябва :(

Добрата новина е, че бяхме пренасочени към специалист в Ортопедията, който каза, че ще се погрижат за операцията, стига да отминат само епидемиите. Здравната каса изглежда, ще успее да покрие операцията, с някои не толкова скъпи допълнения.

Петко е силно насърчен и благодарен за помощта на всеки от вас и няма търпение възможно най-скоро да си намери работа и да стане още по-пълноценен член на нашето общество.

Ще ви дърдим в течение, до момента, в който Петко не си стъпи отново на краката и в пряк и в преносен смисъл!

@allСамарянин: Иван Василев

Средствата отиват при: самарянина

Локация: София

Крайна дата: Изтекла дата

Възможност за непарична подкрепа: 1

Възможност за подкрепа чрез услуга: 1

Дарена сума до момента: 2030 лв.

Цел: 2000.00 лв.

НАПРАВETE ДАРЕНИЕ
Последни дарители:
Снежка 30.00 лв. преди 1 година
Zhivko 45.00 лв. преди 1 година
Анонимен 50.00 лв. преди 1 година
Йоанна 10.00 лв. преди 1 година
Анонимен 50.00 лв. преди 1 година
Анонимен 100.00 лв. преди 1 година
Анонимен 100.00 лв. преди 1 година
Анонимен 50.00 лв. преди 1 година
Александър 100.00 лв. преди 1 година
Анонимен 5.00 лв. преди 1 година
Асен 30.00 лв. преди 1 година
Румен 30.00 лв. преди 1 година
Анонимен 50.00 лв. преди 1 година
Александър 20.00 лв. преди 1 година
Анонимен 100.00 лв. преди 1 година
Анонимен 20.00 лв. преди 1 година
Цветелина 50.00 лв. преди 1 година
Евгения 30.00 лв. преди 1 година
Анонимен 30.00 лв. преди 1 година
Анонимен 30.00 лв. преди 1 година
Анонимен 200.00 лв. преди 1 година
Zhivko 20.00 лв. преди 1 година
Анонимен 100.00 лв. преди 1 година
Zhivko 30.00 лв. преди 1 година
Zhivko 50.00 лв. преди 1 година
Zhivko 100.00 лв. преди 2 години
Анонимен 100.00 лв. преди 2 години
Анонимен 200.00 лв. преди 2 години
Анонимен 100.00 лв. преди 2 години
Jivko 100.00 лв. преди 2 години
Slavi 100.00 лв. преди 2 години

Tази кампания има нужда от теб.

Дари своите две лепти сега!

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ