Шанс за живот

Две пораснали в институции деца, сираци, изоставени - се опитват да живеят достоен живот. След като се женят, успяват да работят и двамата, съответно решават да си купят жилище, за да има къде да живеят. За целта взимат кредит и като цяло се справят добре, но след като Мария забременява се оказва, че има здравословни проблеми. Лежи в болница и лекарите казват, че се налага да роди с операция. Младото семейство се бори да живее достойно и да създаде дом за детето си. Имат нужда от нашата подкрепа за медицински разходи и посрещане на бебето.

   46%
Дарени общо до тук: 2510 лв.

(тази сума е събрана за последните 11 месеца)

Получател на даренията: Мария Величкова

Kaтегории: Семейства Сираци Болни

Общ брой на лицата в семейството: 2

От тях трудоспособни са: 1

Стойност на материалните активи: под 2000 лв.


Документи: 154021078_923679828405878_169744176640334674_n.jpg epikriza2.jpg

Повече за кампанията

Мария Величкова е сирак израснала в Дома в Роман, а след това в София в СУПЦ. По-късно става част от проекта "Бъдеще и надежда" на Фондация "Звезда на надеждата", за младежи излизащи от институции. Работлива, много пестелива и изключително съчувствителна, Мария обича да помага и неведнъж е подкрепяла други сираци и деца като нея, изпаднали в нужда.

Преди около 3 години среща Гавраил, който също е от институция. Работлив и ученолюбив, завършва допълнителна професионална квалификация. Двамата се влюбват, но тъй като и двамата са дълбоко вярващи в Бога, първо се женят и след това започват съвместния си живот. Мария напуска квартирата си, както и той, и решават да направят една сериозна крачка в посока на закупуване на малък апартамент в Люлин, теглейки кредит.

Съдбата, белязала миналото на младите хора, те не могат да променят, но и двамата са твърдо решени да живеят настоящето и бъдещето си по достоен начин! Започват да работят на няколко места и да спестяват много. След като забременява, Мария започва да има сериозни проблеми с червата и на два пъти лежи в болница. При последния й престой в болницата, за задържане на бебето, докторите й казват, че трябва да роди секцио. Младите хора нямат средства нито за операцията, нито за дрешки, количка и други необходими неща за очакваното бебе. Това им носи притеснение и страх.

Нямат никакви близки, които да им подадат ръка, дори в битовите им нужди. Много смирени и деликатни не се обаждат, дори на фондацията, която преди им е помагала. Но социалната работничка, която преди е работила с момичето, подтикната от сърцето си се обажда на Мария, за да я пита как върви бременността. Тогава младата жена с треперещ глас и почти разплакана й разказва какво се случва в семейството им. Така нуждата на това младо семейство достига до нас. Нужда от подкрепа, от подадена ръка, от финансова помощ, за да имат шанс да осъществят мечтата си за достоен живот, но вече не само за тях, но и за тяхното дете!

Ако за повечето от нас да имаш дом, родители и семейство, пример и подкрепа е нещо нормално и даденост, то за тях двамата, това са само сцени от филми и мечти, които най-накрая могат да превърнат в реалност! Ето защо се обръщаме към всички вас, нека помогнем на две пораснали деца в институции, да променят хода на живота си и да създадат дом, семейство и закрила за тях и нероденото им още дете! Финансовата подкрепа е нужна за да може да се покрият медицинските разходи около раждането и посрещането на новороденото в семейството, както и всички други съпътстващи разходи в такъв момент.


сподели във facebook

Христос Възкръсна! С голяма радост в сърцето и благодарност към Бога, искаме да ви споделим, че миналата седмица бяхме на гости на малката Габи в дома на Мария и Гавраил! Всички са щастливи, здрави и благословени от благодатта и милостта на Господа, както и от вашата подкрепа, приятели! Изпращам ви техните благодарности и поздрави! Христос наистина Възкръсна и е Жив!@allСкъпи приятели, щастливи и благодарни сме на Бога и на вас, за подкрепата и Любовта, която ни изпращате, щедро и без остатък! Днес следобяд Мария роди прекрасната Габриела! И двете са добре! Операцията е минала успешно и радостта на семейството е голяма! Благодарим на всички и ви благословяме!@allСкъпи приятели, Мария е приета в болница преди няколко дни. Имала е болки в корема и са я оставили за задържане. Вероятно следващата седмица ще роди с операция.
Нека държим Мария в мислите и молитвите си. Благодаря на всички за любовта и грижата! @ allСамарянин: ФОНДАЦИЯ ЗВЕЗДА НА НАДЕЖДАТА

Средствата отиват при: самарянина

Локация: не е посочена

Крайна дата: Ежемесечна кампания

Възможност за непарична подкрепа: памперси, количка за бебе, бебе кошче, храна, коритце, бебешки принадлежности и аксесоари, одеалце и др.

Дарени за декември 200 лв. от 500.00 лв.

Дарени общо до тук: 2510 лв. (тази сума е събрана за последните 11 месеца)

Ежемесечна цел: 500.00 лв.

НАПРАВETE ДАРЕНИЕ
Последни дарители:
Анонимен 200.00 лв. преди 4 дни
Анонимен 200.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 150.00 лв. преди 4 седмици
Анонимен 20.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 100.00 лв. преди 2 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 3 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 4 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 6 месеца
Анонимен 1.00 лв. преди 6 месеца
Райчо Николов 235.00 лв. преди 7 месеца
Мирослав Тодоров 100.00 лв. преди 7 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 7 месеца
Анонимен 110.00 лв. преди 8 месеца
Райчо Николов 198.00 лв. преди 8 месеца
Райчо Николов 58.00 лв. преди 8 месеца
Анонимен 108.00 лв. преди 8 месеца
Zhivko Tropchev 35.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 20.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 200.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 25.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 9 месеца
Христинка Маркова 50.00 лв. Бих закупила комплек...
Мариела Ганова 100.00 лв. Бебешки дрехи и одея...

Tази кампания има нужда от теб.

Дари своите две лепти сега!

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ