Нека помогнем на тези борбени хора!

Лъчезарно семейство, което се грижи за своята внужка има нужда от помощ.
Бабата е със сериозни здравословни проблеми, а дядото е съкратен.
Прави всичко възможно да намери доходи за дома си, но на този етап без резултат.
Това са борбени хора, които имат нужда от помощ в този труден момент. Нека ги подкрепим!

   38%
Дарени общо до тук: 1508 лв.

(тази сума е събрана за последните 10 месеца)

Получател на даренията: Антон и Василка

Kaтегории: Пенсионери Семейства Болни

Общ брой на лицата в семейството: 3

От тях трудоспособни са: 1

Среден месечен доход на човек от семейството: 100 лв.

Стойност на материалните активи: под 2000 лв.


Документи: няма приложени документи към кампанията

Повече за кампанията

Антон и Василка са „потопени“ в изпитание. Те живеят в с. Мирково, близо до Пирдоп. Василка е на 55 г., състояние след инсулт и Аденом на хипофизата, със силно намалено зрение, с парализирана лява ръка и ТЕЛК 98% загуба на работоспособността.

Заедно със съпруга си Антон изцяло сами се грижат за 7 годишното си внуче, момиченце в първи клас. От малка са научили малката Али да помага в домакинство, да полага усилия и да е благодарна за всичко, което има в живота си.

Семейството живее трудно. Поради ниската инвалидна пенсия, бабата не може да си позволи да купува всички предписани и лекарства за лечение. Малката Али споделя “Баба се лекува както може“.

До скоро Антон /на 59 г./ бе стожерът на дома, имаше работа и донасяше спокойствие и надежда в семейството. В продължение на 16 години Антон е работил като охрана на Пречиствателна станция - с.Мирково. До момента, в който предприятието е поето от нови собственици, които освобождават голяма част от работниците. Сред тях е освободен и Антон. Антон моли новото ръководство да го оставят на работа, защото в семейството си е единствен работещ и се грижи за болната си жена и малкото си внуче.

Но без резултат. Антон прави опит да се регистрира в Бюро по Труда, за да си търси нова работа и да получава временно обезщетение, но се оказва, че е невъзможно. Правното основание, по което е освободен, не му дава право на обезщетение.
Антон отива в общината и моли за какъвто и да е вид работа, но отново безуспешно.

И така семейството се изправя пред невъзможност. Високи разходи за лекарства, разходи за детето, разходи за сметки, разходи за храна… списъкът е дълъг.

Единственият доход на семейството е инвалидната пенсия на бабата. Имуществото им се състои от малка къща, чийто покрив течеше и преди 6 месеца заедно чрез Двете лепти ремонтирахме.

В това изпитание семейството се нуждае от финансова подкрепа. Желанието ни е да помогнем на това духовно семейство да премине през бурята в живота си...


сподели във facebook

Скъпи приятели, споделяме обратна връзка за семейството на Василка и Антон във връзка с кампанията за тях - „Нека помогнем на тези борбени хора“.

Няколко седмици продължиха острите болки и жлъчните кризи при Василка, придружени с повръщане и невъзможност за хранене, с каквото и да било. На 30.06.2021 верен приятел ги заведе на преглед при един от българските светила в коремната хирургия - академик Дамянов. След обстойно прочитане на всички епикризи, свързани с основните заболявания на Василка / аденом на хипофизата, диабет, сърдечна недостатъчност и два прекарани инсулта, последствията от които трудна подвижност на дясната страна/, и обстоен преглед на коремните органи заключението на академик Дамянов бе следното:

"Тази жена е бомба със закъснител. Няма нужда да я взривяваме. Проблемите с жлъчката са най-малката грижа. Абсолютно НЕ препоръчвам операция, освен по спешност, в чиито случай живота и би висял на косъм. Тогава си заслужава риска. Поради инсултите тя има висок риск да направи тромбоемболия и дори при успешна операция това има голям шанс да я довърши. А дори да издържи операцията как ще се раздвижи, след като тя сега едва ходи? Тя върви по ръба и ако я изпратя на операция означава да я бутна в пропастта. Трудно някой хирург ще се съгласи да направи това. В това състояние сега, каквото и да хапне, дори и кисело мляко, ще я боли. Така, че не може да си помогне особено много дори и с диета."

След такива думи излизаш като попарен и надеждата за операция и освобождение от жлъчните кризи се изпарява, но пък и благодарен от професионалният съвет и предпазване от рискови намеси. Тогава се оставяш единствено в ръцете на милостивия Бог и приемаш, че Той има друг план за теб.
Василка е на 56 години и заедно със съпруга си Антон се грижат за 7 годишната си внучка. Единственият доход на семейството е минимално обезщетение от борсата на съкратения от работа съпруг тази пролет и инвалидната пенсия на Василка.
Отворените сърца на хората биха помогнали в тази ситуация.
@all"Получих остра бъбречна криза. Бяхме на лекар и се оказа, че цялата ми жлъчка е пълна с камъни. Но не могат да ме оперират поради заболяване на хипофизната ми жлеза. Изписаха ми само антибиотик. Отидохме в аптеката, цената на антибиотика бе 35,00 лв. Нямахме средства да го закупим, помолихме да го вземем , а да го платим след 10 дни, когато получа пенсия. Служителката от аптеката ме познава, има доверие към нас и ми даде антибиотика. Но благодаря на Господ, още същата вечер получих съобщение, че са ми изпратени набраните от Двете лепти 50,00 лв. Така още на другия ден можах да си заплатя антибиотика.
Бог е верен! Благодаря Му! Благодаря ви братя и сестри за подкрепата!
Василка и Антон"
@allСамарянин: Фондация "Светлина за живот"

Средствата отиват при: самарянина

Локация: не е посочена

Крайна дата: Ежемесечна кампания

Възможност за непарична подкрепа: Храна и стоки от първа необходимост

Дарени за декември 0 лв. от 400.00 лв.

Дарени общо до тук: 1508 лв. (тази сума е събрана за последните 10 месеца)

Ежемесечна цел: 400.00 лв.

НАПРАВETE ДАРЕНИЕ
Последни дарители:
Анонимен 50.00 лв. преди 1 седмица
Zhivko Tropchev 30.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 100.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 30.00 лв. преди 1 месец
Анонимен 50.00 лв. преди 2 месеца
Анонимен 130.00 лв. преди 2 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 2 месеца
Анонимен 150.00 лв. преди 3 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 3 месеца
Анонимен 30.00 лв. преди 3 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 3 месеца
Анонимен 125.00 лв. преди 4 месеца
Анонимен 20.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 30.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 25.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 30.00 лв. преди 6 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 6 месеца
Zhivko Tropchev 20.00 лв. преди 7 месеца
Александър Василев 50.00 лв. преди 7 месеца
Анонимен 60.00 лв. преди 7 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 8 месеца
Анонимен 70.00 лв. преди 8 месеца
Цветелина Иванова 50.00 лв. преди 8 месеца
Анонимен 108.00 лв. преди 8 месеца

Tази кампания има нужда от теб.

Дари своите две лепти сега!

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ