Не е по силите ни…

Здравейте, приятели!
Споделям Ви от сърце и с доверие ситуацията, в която семейството ни изпадна.
От миналата година насам, не ни е възможно да надмогнем увеличаващия се проблем с големия и висок покрив на наследствената къща в гр. Дупница, дори с общите напъни на обкръжението около нас...
Бяхме голямо и сплотено семейство, състоящо се от родители с две деца...

   14%
Дарени: 713 лв. от 5000.00 лв.

Получател на даренията: Теодора Камберова

Kaтегории: Семейства

Общ брой на лицата в семейството: 5

От тях трудоспособни са: 3

Среден месечен доход на човек от семейството: 406 лв.

Стойност на материалните активи: под 50000 лв.


Документи: GACHO KAMBEROV.pdf

Повече за кампанията

Аз съм дъщерята, Теодора Камберова, на 49 г., неомъжена и откакто дойдох да уча в София останах тук и се занимавам с обгрижване на деца, възрастни, поддръжка на имот, домакинство.

По-големият ми брат, създаде прекрасно семейство, също с 2 деца, момче и момиче.
Той работеше в мината в Бобов дол и при влакова злополука почина внезапно. След него скоропостижно си замина и майка ни. Баща ни, е вече неподвижен на легло и с доживотен ТЕЛК.

Снаха ми, Елеонора работи в мандра в Дупница. Миналата година племенникът ми Веско завърши средно образование с прекрасен успех. Много искаше да продължи образованието си, но започна работа на половин работен ден и все още усилията му са насочени към подпомагане на семейния бюджет. Племенницата ми Виктория е ученичка в 8 клас, изключително ученолюбива, печели олимпиади и има различни грамоти.

С немалко трудности и лишения сме успявали да набавим необходимото за едно приемливо ежедневие. И от няколко години насам по Божията милост и взаимопомощта на добри хора, се справяхме със задълженията и отговорностите на живота. Само този покрив надвива възможностите ни и става все по неудържимо. Докато можеха, мъжете в семейството слагаха стъкла и ламарини, но се е получил обратен наклон навътре към стената и от стичането на дъждовете по нея, направо парчета падат от там. Имаме приятели, които имат желание да ни помогнат, но не е по силите, компетенцията и възможностите им...

Кое налага да потърсим съдействие?
Когато бяхме повече членове в семейството, разчитахме едни на други, бяхме си опора. Сега снаха ми е вдовица от 10 г.
Аз възстановявам все още средства на хора, които ни услужиха за няколкото операции, които се наложиха.

Самата архитектура на постройката от миналите времена е такава, че стените са доста по-високи, площта на етаж е 120 кв.м., има и голям двор с дървета. Това си изисква не малко поддръжка. Грижим се за всичко според силите си, но винаги сме слагали на първо хората, с техните нужди и потребности. И да покриваме необходимите режийни. В момента сме в несъстояние да се справим с този проблем не само физически, финансово, а също така е и в сфера, където познанията ни недостигат...

С една дума всъщност - налага се от 9 баира вода да носим, за да се справяме, но въпреки всичко се оказва непосилно поемането на този така належащ ремонт.

Прадядо ни, Гъчо Камберов, който е построил тази фамилна и интересна къща - с едни красиви орнаменти, е бил убит, както и 3 негови синове в кауза за Федерация на Балканите и имаме поставена плоча в негова памет. А улицата в родния му град Калофер още носи неговото име.

Тъй като и дворът е на разположение, би могло/МОЖЕ БИ/ да бъде превърнато това място в творческа къща за различни видове изкуства и занимания, детска градина, работилница, а най-добре в Молитвен Дом! Всичко на Бога дължим и всичко на Него отдаваме!

Търсената сума за ремонт на проблемния участък на покрива е 5 000 лв. /ако не се търси качество/, и 8 000 лв. /ако се търси качество/ при направени три оферти за ремонт на покрива от фирми от Дупница.

С уважение и благодарност,
Теодора Камберова


сподели във facebook

Самарянин: Фондация "Светлина за живот"

Средствата отиват при: самарянина

Локация: Дупница

Крайна дата: Изтекла дата

Дарена сума до момента: 713 лв.

Цел: 5000.00 лв.

НАПРАВETE ДАРЕНИЕ
Последни дарители:
Анонимен 300.00 лв. преди 3 месеца
Анонимен 30.00 лв. преди 3 месеца
Анонимен 150.00 лв. преди 3 месеца
Анонимен 40.00 лв. преди 3 месеца
Анонимен 25.00 лв. преди 4 месеца
Анонимен 30.00 лв. преди 4 месеца
Zhivko Tropchev 30.00 лв. преди 6 месеца
Анонимен 108.00 лв. преди 6 месеца

Tази кампания има нужда от теб.

Дари своите две лепти сега!

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ