Надежда за баба Бояна

Една жена на възраст над 80 години след години на лишения и тежки грижи по болния й син, сега има нужда от протегната ръка.

   66%
Дарени общо до тук: 1488 лв.

(тази сума е събрана за последните 9 месеца)

Получател на даренията: Бояна Ангелова

Kaтегории: Пенсионери Семейства Болни

Общ брой на лицата в семейството: 1

Среден месечен доход на човек от семейството: 300 лв.

Стойност на материалните активи: под 2000 лв.


Документи: няма приложени документи към кампанията

Повече за кампанията

Баба Боянка е над 80 години, от село в Горна Малина. Това е нейната история.

От известно време жената е доста отчаяна, защото синът ѝ, за когото тя се е грижила години наред, поради тежко заболяване, преди няколко седмици е починал. Рутината, освен ежедневните грижи, е включвала три пъти седмично каране с линейка до Окръжна болница, защото човекът е бил на диализа. Поради болестта синът имал и нервно заболяване - често изпадал в кризи и на моменти ставал агресивен. Въпреки всичко, баба Боянка била неотлъчно до него и независимо от напредналата възраст, давала всичко от себе си, за да могат да се справят. Разходите по грижите за сина били много големи - за лекарства, храна, транспорт.

В скромната малка къщичка, където и сега жената живее, стаята на сина се е отоплявала на ток и са се натрупали големи сметки, които Боянка не може да плати. Тя има и друг син, който е семеен, но не може да помогне на майка си, защото е с ампутиран крак и също е на ръба на оцеляването, продал е къщата си, за да може да плати за лечението на дъщеря си, която след стрес отключва сериозен диабет.

Днес баба Боянка е останала само с нейната пенсия, а натрупаните сметки за ток са близо 1000 лв. За да не спрат тока, тя взима заеми от съседи и познати, които сега трябва да връща. Работи неуморно, като прекопава градините, чисти дворовете и къщите на заможни съседи, за да получи 10-15 лв. в замяна на къртовския труд.

Нейният двор и къщичката, въпреки немотията, са много поддържани и чисти. Насадила е краставици, домати, моркови, картофи и лук, за да се изхранва, а тревата "коси" с малка мотичка или подстригва с обикновена ножица, тъй като няма косачка. Сама сече дървата за огрев и ги пренася от улицата до вътрешността на къщата.

Бабата е минала през много и сериозни изпитания в живота си - ограбвани, отвличани и изнудвани са били и след толкова несгоди бабата се страхува от всичко и от всеки и трудно се съгласява да получи помощ, свикнала е да се бори сама, но вече дълговете и са се натрупали и е в безизходица.

Нека помогнем на тази жена и заедно да отнемем поне част от бремето на дълговете, като така облекчим старините ѝ. Ще сме изключително благодарни на всеки, който се включи и от сърце ѝ помогне.

Благодарим Ви предварително!


сподели във facebook

Мили приятели,

Безкрайно и от сърце благодарим на всички, които помогнаха на баба Боянка, за да си стъпи на краката!

Вашата помощ чрез нас успя да и вдъхне надежда, желание за живот и смисъл да продължи напред, въпреки загубата на сина си.

Последният път, когато бяхме при нея дойде неин роднина - младо момче, към което бабата очевидно беше привързана. Наскоро си е купил място в селото и през уикендите ще я посещава и ще и помага.

Ние ще продължаваме да я посещаваме, обещала ни голяма салата, като узреят доматите и краставиците :).

Удовлетворени и щастливи сме, че вече няма да е сама, поне през съботите и неделите, с остатъка от даренията ще сложим решетките и ще оправим портата, да може и през седмицата да спи спокойно.

С огромна благодарност за съпричастността на всички Вас, приключваме кампанията, за да можем да подадем ръка на следващия, който точно в този момент се нуждае от нея.

Бъдете здрави и продължавайте да обичате не само близките си, но и ближните си! @allЗдравейте, приятели, тази седмица отново посетихме баба Боянка, за да платим и другата сметка, по която е задлъжняла, както и да и занесем нова печка, дарена от 3 прекрасни момичета.

Бабата вече започна леко да се усмихва, пак през сълзи, но все пак се усмихва и все още не вярва с какво е заслужила това внимание. Досега никой не и е помагал, а и тя е от тези, гордите, които никога няма да поискат помощ.

Искаме само да ви покажем градината, която сама поддържа и зеленото платнище отгоре, което сама е опънала, цял ден се е катерила по стълби, за да го върже и оправи, а е със чупен преди години гръбнак... на 82-годишна възраст...

Колкото и да ни е горда бабата, все още е много стресирана и се плаши от всякакъв шум, вечер не може да спи и само се ослушва за всяко шумолене, при всяко звънване на телефона подскачаше, буквално... :(
Следващата ни стъпка ще е да сложим резе на портата, за да може да се заключва и като начало, решетки на прозорците на стаята, където спи.

Благодарим на всички, от сърце, за това ,че сте съпричастни към историята на баба Боянка. Както виждате, на такива хора си заслужава да се помага.Здравейте, приятели, с дарените от Вас средства, днес платихме голямата сметка за ток на баба Боянка, която възлизаше на ст-ст 580,80 лв.

За съжаление, покривът и таванът на къщата са много повредени и е необходим сериозен ремонт, за който на този етап няма как да помогнем, тъй като сумата ще е голяма.
Бабата в момента обитава пристройка към къщата, нещо като лятна кухня. Ще се опитаме да я освежим и обзаведем за ползване.

Освен ежемесечните разходи за ток, лекарства и храна ще набираме средства за слагането на решетки на прозорците и вратата на пристройката, защото бабата изкарва нощите под постоянен страх от нападение.

Преди няколко години са станали жертва на нападение от агресивна ромска банда, която под претекст, че ще оправи улуците на къщата за 30 лв, по предварителна уговорка, на следващия ден са им искали 2000 лв. , с които бабата и покойният и вече син не разполагали. Взели им личните документи и телефоните, част от бандата останала да държи сина като заложник в къщата, а другите я натоварили в бус и под заплаха, че ще убият сина и са обикаляли с нея през близки и познати, за да събират пари. Едва успяла половината пари да събере, блъскали са я, искали са още, но като видяли, че не става, са избягали. Няколко дни по-късно полицията намерила опожареният бус, а от извергите нямало и следа...

Много искаме да помогнем на баба Боянка да изживее спокойно старините си, затова ще сме много благодарни, ако и вие ни помогнете.

Имаме вече обещано дарение на малка готварска печка и ново легло. Остава да съберем сума, с която да заплатим последната сметка за ток от 184 лв., да купим лекарствата - около 70 лв., да покрием разходите за опелото на сина (нямаме представа колко струва) и да започнем да търсим варианти за слагането на решетките.

Благодарим Ви и не забравяйте, че, за да стигнат средствата до баба Боянка, трябва да бъдат преведени по сметката на сдружението, с основание: Надежда за баба Бояна.
През платформата "Двете лепти" не се осъществяват разплащания!!! Необходимо е да ги пуснете през онлайн банкиране или в клон на банка,
BG33RZBB91551010699999 в Райфайзен Банк.
Титуляр на сметката: Сдружение „Тугедър Фор“
Основание: Надежда за баба Бояна
Можете да използвате и PayPal акаунта на сдружението
https://www.paypal.me/togetherforbg

Благодарим Ви от сърце!Приятели, с огромна благодарност се обръщаме към всички ви за проявената щедрост и съпричастност със съдбата на баба Бояна!! Със събраните средства веднага ще бъдат платени част от задълженията на жената към електроразпределителното дружество, пари за храна и най-спешни нужди. Освен това, започваме подготовка за малък ремонт, защото освен всичко друго се оказа, че и таванът на къщичката й се руши, и има течове.
Още веднъж- хиляди благодарности към всяко сърце и протегната ръка!@ allСамарянин: Сдружение "Тугедър Фор"

Средствата отиват при: самарянина

Локация: не е посочена

Крайна дата: 2 месеца от сега

Възможност за непарична подкрепа: Хранителни продукти

Дарени общо до тук: 1488 лв. (тази сума е събрана за последните 9 месеца)

Ежемесечна цел: 250.00 лв.

НАПРАВETE ДАРЕНИЕ
Последни дарители:
Анонимен 20.00 лв. преди 4 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 4 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 4 месеца
Анонимен 20.00 лв. преди 4 месеца
Анонимен 20.00 лв. преди 4 месеца
Анонимен 60.00 лв. преди 4 месеца
Анонимен 250.00 лв. преди 4 месеца
Анонимен 20.00 лв. преди 4 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 4 месеца
Анонимен 150.00 лв. преди 4 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 5 месеца
Георги и Зорница Александрови 50.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 20.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 10.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 150.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 20.00 лв. преди 5 месеца
Тодорка Райнова 150.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 108.00 лв. преди 5 месеца
Анонимен 40.00 лв. преди 5 месеца

Tази кампания има нужда от теб.

Дари своите две лепти сега!

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ