Да помогнем на Краси да живее

Познавам Краси и Гинка Коеви от много години.
Достойни хора, много скромни, истински вярващи християни.
Краси го сполетява изключително коварна болест, което изисква лечение със сериозни финанси, които семейството на този етап не може да си позволи. Настъпва подобрение само след поставяне на инжекции, които струват 2500 лв. и трябва да се слагат на всеки 6 месеца!

   120%
Дарени: 3006 лв. от 2500.00 лв.

Получател на даренията: Красимир Йонков Коев

Kaтегории: Болни

Общ брой на лицата в семейството: 2

От тях трудоспособни са: 1

Стойност на материалните активи: под 2000 лв.


Документи: няма приложени документи към кампанията

Повече за кампанията

Красимир Коев е музикант (барабанист). През по-голямата част от живота си се е занимавал с музика и импресарска дейност като организира концерти и фестивали, свири и озвучава на големи сцени. Работил е известно време и като социален асистент на стари и болни хора.
През 2016 година февруари си ляга вечерта здрав и на сутринта е парализиран от главата до петите. От този момент нататък животът му се променя напълно. Започва търсене на лекари, но за съжаление не могат да поставят правилна диагноза. След няколко месеца леко се възстановява и той си мисли, че всичко е приключило и даже започва да свири отново и да работи тежък физически труд въпреки че ръцете са му доста изтръпнали и сковани.
Есента на 2017 обаче започва нова криза с изтръпване на краката и ръцете и болка, която не се повлиява дори от най-силните медикаменти. Този път попада на правилните лекари и след доста диагнози е диагностициран с множествена склероза. За съжаление за една година нервите в гръбначния мозък са доста увредени и крайниците, особено дясната ръка е полу парализирана.
След дълго лечение с кортикостероиди и имуносупресори се отключва друго автоимунно заболяване - дерматополимиозит. При това заболяване лицето реагира на слаб хладен вятър или студ и започва пристъп, който буквално разгражда мускулите. Пренасочен е към ревматология и там му препоръчват лечение с имуноглуболини.
Цената се оказва непосилна за семейството му тъй като той вече не работи и тежестта пада върху съпругата му, която плаща наема и изследванията, които всеки месец трябва да се правят.
Един ден случайна, непозната клиентка посетила книжарницата, в която работи съпругата му и чува разговор по телефона, в който се споменава притеснението как ще намери около 2 500 лв. и реагира веднага като дарява опредена сума! След известно време съвсем непринудено се разчува сред няколко верни и истински приятели и сумата успешно се събира.
През юли месец 2021 г. успешно му се поставят имуноглобулините. Няколко месеца по-късно изстинките намаляват и полимиозита се успокоява! Оказва се, че тези имуноглуболини действат успешно, но ще трябва да се поставят отново и отново всяка година, което на този етап е непосилно за финансовите невъзможности на семейството.
Семейство, на което си струва да помогнем!


сподели във facebook

Скъпи ДАРИТЕЛИ,
От името на семейството и от мое име, искам да изкажа голямата ни благодарност за това, че станахте част от чудото за това семейство, което тепърва започва.
Освен парите вие дадохте много повече, надежда и смисъл да продължи борбата си! Вдъхнахте свежест в живота им. Осъзнаха, че не са сами в тази битка.
Лично аз трябва да призная, че съм приятно изненада от това колко бързо събрахме парите, с помощта на които вече е договорено с лекарите в началото на януари да му бъдат сложен инжекциите. Освен това Краси ще може да си позволи да направи и някои скъпоструващи изследвания, които вярваме, че ще дадат още по-точни насоки за борбата с болестта.
Още веднъж БЛАГОДАРИМ, и нека Бог да благослови добрите ви сърца и ви обгърне с неговата любов. Благодат и мир от Бог на вас!
Евелина Д.
@allСамарянин: Евелина Димитрова

Средствата отиват при: директно в сметката на дарявания

Локация: София

Крайна дата: 6 месеца от сега

Дарена сума до момента: 3006 лв.

Цел: 2500.00 лв.

НАПРАВETE ДАРЕНИЕ
Последни дарители:
Анонимен 100.00 лв. преди 2 дни
Анонимен 200.00 лв. преди 1 седмица
Анонимен 50.00 лв. преди 1 седмица
Анонимен 100.00 лв. преди 1 седмица
Анонимен 38.00 лв. преди 1 седмица
Анонимен 100.00 лв. преди 1 седмица
Анонимен 50.00 лв. преди 1 седмица
Анонимен 500.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 20.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 20.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 50.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 150.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 200.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 20.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 30.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 360.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 500.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 20.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 108.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 100.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 100.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 20.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 20.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 50.00 лв. преди 2 седмици
Анонимен 100.00 лв. преди 2 седмици

Tази кампания има нужда от теб.

Дари своите две лепти сега!

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ