„Искам да започна живота си отначало!“

Балия Борисова е на 22 години. Преди да навърши още третата си годинка, детето е намерено изоставено само в една палатка, намираща се на поляната край огромно ромско гето в София, кв. „Орландовци“. Оттам то по спешност е настанено в приюта за бездомни деца и сираци „Вяра, Надежда и Любов“. Преминала през още три социални дома, Балия успешно завършва средното си образование и се премества да живее при чичо си. Но там не е особено желана. Сега тя мечтае да си наеме самостоятелна квартира, да започне работа и да продължи висшето си образование, което е прекъснала поради липса на средства.

   0%
Дарени: 0 лв. от 1000.00 лв.

Получател на даренията: Балия Борисова

Kaтегории: Болни Чужденци

Стойност на материалните активи: под 2000 лв.


Документи: няма приложени документи към кампанията

Повече за кампанията

Около десет години работих във фондация „Свободна и демократична България“ като социален работник на терен.
Веднъж, обикаляйки ромското гето „Градините“ в кв. „Орландовци“, аз се натъкнах на малка палатка, в което спеше детенце на видима възраст между две и три годинки. Попитах местните защо момиченцето е само и къде се намира майка му? Те ми отговориха, че тя е проститутка и че я няма повече от седмица вече. А за бащата даже и не знаеха кой точно е той.
Добавиха, че по-големите момчета всеки ден тормозят детето и ми разказаха как преди време го бутнали в някаква жарава и то едва не изгоряло в нея - спасили го като по чудо едва в последния момент. И наистина - цялото тяло на момиченцето беше осеяно с белези от изгаряне.
Помня, в тоя момент и аз пламнах целият от негодувание! Грабнах детето в ръцете си и в нарушение на всякакви бюрократични норми и правила го отнесох право в Дом „Вяра, Надежда и Любов“. Там също трябваше да се наруши правилника, понеже той не позволяваше настаняването му на такава крехка възраст. Но добрият Бог ми помогна да счупя бариерите и така Балия беше спасена от ада на гаврите, тормоза и на перманентното изоставяне.

Впоследствие тя беше прехвърлена в „Дом за деца, лишени от родителска грижа“ в кв. „Драгалевци“, няколко години по-късно - в с. Доганово, а накрая каза „Сбогом“ на Системата на социалните домове в кв. „Горна баня“.

Балия се премести да живее при чичо си, като междувременно се записа да следва "Защита на националната сигурност" в Института по икономика и администрация в София. По това време тя успява да се свърже с майка си и баща си, но само, за да разбере, че те вече си имат нови семейства и изобщо не се интересуват от нея. Преживяното огорчение я води до състояние на депресия и момичето се проваля тотално на изпитите в института.

Сега обаче лека-полека преодолява това състояние и мечтата й е да започне живота си отначало. Споделя ми как иска да се изнесе на квартира, да си намери работа и като си стъпи на краката, да продължи образованието си.
За тоя старт са й нужни само 1000 лева.

Ще й помогнем ли за това ново начало в нейния живот?


сподели във facebook

Самарянин: Ангел Ангелов

Средствата отиват при: самарянина

Локация: София

Крайна дата: 1 месец от сега

Дарена сума до момента: 0 лв.

Цел: 1000.00 лв.

НАПРАВETE ДАРЕНИЕ
Последни дарители:
Няма парични дарения по тази обява

Tази кампания има нужда от теб.

Дари своите две лепти сега!

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ