Историята на една самотна майка

Любка Генева е самотна майка на 54 год.
Има две дъщери Цветелина и Теодора, съответно на 15 и 13 години.
Заедно с децата и майка си, която е на 77 год. и с недобро здравословно състояние, живеят в наследствена къща в София, в кв. „Левски”.
Борят се и някак оцеляват, но имат нужда от подкрепа, не само материална. Надеждата и вярата достигат хората и когато разберат, че са важни и ценени от останалите. Нека ги подкрепим!

   0%
Дарени общо до тук: 0 лв.

(тази сума е събрана за последния 1 месец)

Получател на даренията: Любка Генева

Kaтегории: Семейства

Общ брой на лицата в семейството: 4

От тях трудоспособни са: 1

Среден месечен доход на човек от семейството: 275 лв.

Стойност на материалните активи: под 50000 лв.


Документи: няма приложени документи към кампанията

Повече за кампанията

Когато е на 35 год. Любка се запознава с бащата на децата си, ЦС. Много е внимателна към избора си на партньор, защото досега в живота си се среща непрекъснато с насилие и агресия от страна на мъжкия пол. Още в родителското си семейство е била подложена на често физическо насилие от страна на по-големия си брат, който е злоупотребявал с алкохола. Затова Любка винаги при запознанство с противоположния пол и връзките си е гледала човекът отсреща да не пие и да е добронамерен.
Като младо момиче, около 27-28 год. е преживяла много сериозна психическа травма, която я е травмирала за дълго време и все още не е успяла да преработи стресиращото изживяване. Обясни, че то е причината по-късно да се обвърже сериозно с мъж и да създаде семейство. Била е на 35 години, когато се е срещнала с Ц. С.. Доверила се е на бъдещия си съпруг най-вече, защото са я запознали нейни близки. Очаквала е, че те са го преценили като свестен човек. В началото наистина между тях е имало разбирателство „Той беше кротък, тих.”. Но, след раждането на първото дете , са започнали проблемите . Мъжът й е започнал да харчи пари и да не се прибира. Любка сподели, че му е давала много пъти шансове.
Следва тежък семеен инцидент , бащата на децата й напуска семейството и се връща в родния си град при майка си.
Следват трудни, много трудни години за Любка и децата и.Всички събития травмират много майката и децата. Посещавали са психолог и това им е помогнало да продължат напред. Но, все още са изпълнени с много страхове и тревожни очаквания. Децата носят белега на травмите от миналото. Преживяват сериозна криза на доверието – трудно приемат нови хора.
Сега страховете на децата са се задълбочили и във връзка със ситуацията на вирусна епидемия. Тя не спи, непрекъснато следи как се чувства майка й и се страхува за живота й.

За да изхранва семейството, Любка работи на каса в квартален хранителен магазин. Както казва „На първа линия съм”. Притеснява се от заразяване и същевременно не може да си позволи да не работи, защото семейството й разчита основно на нея. „Хем искам втора работа, хем нямам сили за нея.”
След целия емоционален разказ, накрая Любка сподели: „Въпреки всичко, което ми се случило, не съжалявам, защото имам тези прекрасни деца!”
Основно поведението й е съобразено с нуждите на децата. За нея е важно те да са добре.
Семейството има нужда от финансова помощ, за да покрие основни нужди – за храна, дрехи, отопление през зимата, лекарства.

Месечни доходи на семейството - минималната заплата на майката + ТЕЛК + пенсия на бабата и детските надбавки - около 1000 лв.
Сметките за отопление, лекарства и факта, че са 4 човека, правят оцеляването им доста предизвикателно.
Понякога се налага да взима и връща заплата на аванс или заеми. Купува храна с намаление – не в добро качество, за да има за готвене. Понякога шефа й дава пари авансово и после ги удържа.
Живеят в наследствена - малка, стара, с течащ покрив къща, която постоянно изисква поддръжка.

Нека се протегнем и да помогнем на тези изстрадали жени...


сподели във facebook

Самарянин: Фондация "Светлина за живот"

Средствата отиват при: самарянина

Локация: София

Крайна дата: Ежемесечна кампания

Дарени за май 0 лв. от 250.00 лв.

Дарени общо до тук: 0 лв. (тази сума е събрана за последния 1 месец)

Ежемесечна цел: 250.00 лв.

НАПРАВETE ДАРЕНИЕ
Последни дарители:
Няма парични дарения по тази обява

Tази кампания има нужда от теб.

Дари своите две лепти сега!

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ