Историята на една самотна майка

Любка Генева е самотна майка на 54 год.
Има две дъщери Цветелина и Теодора, съответно на 15 и 13 години.
Заедно с децата и майка си, която е на 77 год. и с недобро здравословно състояние, живеят в наследствена къща в София, в кв. „Левски”.
Борят се и някак оцеляват, но имат нужда от подкрепа, не само материална. Надеждата и вярата достигат хората и когато разберат, че са важни и ценени от останалите. Нека ги подкрепим!

   100%
Дарени: 2503 лв. от 2500.00 лв.

Получател на даренията: Любка Генева

Kaтегории: Семейства

Общ брой на лицата в семейството: 4

От тях трудоспособни са: 1

Среден месечен доход на човек от семейството: 275 лв.

Стойност на материалните активи: под 50000 лв.


Документи: няма приложени документи към кампанията

Повече за кампанията

Когато е на 35 год. Любка се запознава с бащата на децата си, ЦС. Много е внимателна към избора си на партньор, защото досега в живота си се среща непрекъснато с насилие и агресия от страна на мъжкия пол. Още в родителското си семейство е била подложена на често физическо насилие от страна на по-големия си брат, който е злоупотребявал с алкохола. Затова Любка винаги при запознанство с противоположния пол и връзките си е гледала човекът отсреща да не пие и да е добронамерен.
Като младо момиче, около 27-28 год. е преживяла много сериозна психическа травма, която я е травмирала за дълго време и все още не е успяла да преработи стресиращото изживяване. Обясни, че то е причината по-късно да се обвърже сериозно с мъж и да създаде семейство. Била е на 35 години, когато се е срещнала с Ц. С.. Доверила се е на бъдещия си съпруг най-вече, защото са я запознали нейни близки. Очаквала е, че те са го преценили като свестен човек. В началото наистина между тях е имало разбирателство „Той беше кротък, тих.”. Но, след раждането на първото дете , са започнали проблемите . Мъжът й е започнал да харчи пари и да не се прибира. Любка сподели, че му е давала много пъти шансове.
Следва тежък семеен инцидент , бащата на децата й напуска семейството и се връща в родния си град при майка си.
Следват трудни, много трудни години за Любка и децата и.Всички събития травмират много майката и децата. Посещавали са психолог и това им е помогнало да продължат напред. Но, все още са изпълнени с много страхове и тревожни очаквания. Децата носят белега на травмите от миналото. Преживяват сериозна криза на доверието – трудно приемат нови хора.
Сега страховете на децата са се задълбочили и във връзка със ситуацията на вирусна епидемия. Тя не спи, непрекъснато следи как се чувства майка й и се страхува за живота й.

За да изхранва семейството, Любка работи на каса в квартален хранителен магазин. Както казва „На първа линия съм”. Притеснява се от заразяване и същевременно не може да си позволи да не работи, защото семейството й разчита основно на нея. „Хем искам втора работа, хем нямам сили за нея.”
След целия емоционален разказ, накрая Любка сподели: „Въпреки всичко, което ми се случило, не съжалявам, защото имам тези прекрасни деца!”
Основно поведението й е съобразено с нуждите на децата. За нея е важно те да са добре.
Семейството има нужда от финансова помощ, за да покрие основни нужди – за храна, дрехи, отопление през зимата, лекарства, но към момента най-важното е ремонта на покрива им, който тече от няколко места.

Месечни доходи на семейството - минималната заплата на майката + ТЕЛК + пенсия на бабата и детските надбавки - около 1000 лв.
Сметките за отопление, лекарства и факта, че са 4 човека, правят оцеляването им доста предизвикателно.
Понякога се налага да взима и връща заплата на аванс или заеми. Купува храна с намаление – не в добро качество, за да има за готвене. Понякога шефа й дава пари авансово и после ги удържа.
Живеят в наследствена - малка, стара, с течащ покрив къща, която постоянно изисква поддръжка.

Нека се протегнем и да помогнем на тези изстрадали жени...


сподели във facebook

Благодаря!
Благодаря на фондация ''Светлина за живот "!
Благодаря на всички хора, който дариха пари за ремонт на покрива.
Благодаря на Горан Димитров, който направи ремонта и няма теч.
Благодаря на БОГ, че ме среща с добри хора.
Аз съм самотна майка с две момичета на 15 и 13 години. Сама отглеждам децата си и не получавам издръжка. Работя в магазин за хранителни стоки и често взимам по две смени за повече пари.
Покрива протече на 1, 2, 3 и още много места. Налагаше се спешен ремонт, който не беше по силите ни.
Фондация ''Светлина за живот " отново ми подаде ръка.
Набраха една огромна за мен сума и ме свързаха с майстора Горан Димитров. Сега покрива няма теч. Къщата е с една обща стена на съседа ( къща близнак ) и често съседа ми се караше да направя ремонт. Теча беше толкова силен, че стената се напука и очаквахме да падне тази зима.
Вътре в къщата течеше над леглото на майка ми, която е на 77 години и слагахме кофи и легени. До банята падна част от таванката и осветлението, пред входната врата течеше много силно, и се опасявахме, че ще падне общата стена.
Вече настъпи спокойствие, първия дъжд след ремонта и няма теч, няма кофи и легени.
Благодаря мили хора! Благодаря на Горан Димитров!
Благодаря на Мария Терзиева и фондация ''Светлина за живот "!

Може би трудно ще придобиете точна представа за покрива преди и след, но тук можете да разгледате няколко снимки:
https://drive.google.com/drive/folders/1f7pBlNrzMo92j8HORlnqvET2hnVcp44t?usp=sharing
Изказа Благодарността: Любка Генева

@allЗдравейте!

Благодаря! Благодаря на всички дарители! Благодаря на всички вас приятели!

Аз се казвам Любка и съм самотна майка с две прекрасни момичета на 15 и 13 години. Живеем в малка наследствена къща с мойка ми. Къщата се състои от две стаи, кухня и баня с тоалетна. В едната стая живеем ние с децата, а в другата майка ми, която е на 77 години. Тази година покривът протече и при всеки дъжд се молим да не тече на нови места. Слагаме кофи и легени, и се молим на Бог.
Фондация "Светлина за живот" отново ми подаде ръка и чрез Двете лепти ми дариха сумата от 1 279лв. за ремонт на покрива.
Започнах разговори с майстори и огледи, но всичко приключваше до там. До един прекрасен ден в който дойде Горан Балтов, изпратен от Иван от Двете лепти. Огледа покрива и ми обясни за какво става въпрос. След разговора с този човек се чувствам спокойна, че покривът ще бъде ремонтиран.

Благодаря ви от сърце мили хора, мили братя и сестри, и благодарение на вас ще спрем теча на покрива.
Благодаря и на Бог, че ме среща с добри хора и не ме оставя сама в трудните моменти от живота ми.
Бог да ви дари със здраве и благополучие!


С благодарност Любка Генева

@allБлагодарствено писмо
от
Любка Генева


Благодаря, благодаря, благодаря! Винаги съм вярвала в добротата на хората. Сега за пореден път я почувствах! От силните дъждове покривът ни протече отвсякъде. Сега с вашата помощ, мили хора, ще си позволя ремонт на целия покрив. Чувствам се щастлива!


Благодаря на всички добри хора за подкрепата!

Любка
@allЛюбка Генева е 54-годишна майка, самотно отглеждаща двете си дъщери-Цвети и Теди, на 15 г.и 13 г. Любка ежедневно работи като касиер в хранителен магазин , но въпреки това трудно се справя с ежедневните нужди на семейството. Както самата тя сподели-"от години ходя със скъсани обувки и не смея и да помисля да си купя нови". Но когато в дома им се появи нова, по-мащабна и непредвидена нужда, за нея става непосилно.

Любка живее в малка къщичка от две стаи и кухня на приземен етаж в София, кв. "Левски Г ". На 06.07.2020 г. при пороите в София, покривът на къщата протича на три места в една от стаите. Възрастната майка на Любка спи в тази стая и отива в кухнята, за да прекара нощта там.

Цялото семейство е силно притеснено. Досега при силни дъждове е текло само в коридора. Но сега тече и в стаята. На 19.07.2020г., при силния дъжд в София, покривът отново е протекъл.

Нуждаят се от цялостна подмяна на покрива и са безкрайно благодарни за полученото дарение от 240,00 лв- "финансова помощ, която дойде тъкмо навреме". Събират всяка стотинка, за да ремонтират покрива.

Благодарим на всички дарители , които посрещате непосилните нужди на хора в затруднения. Благодарим Ви, че със сърцата си чувате вика на сиромасите според Притчи 21:13

"Който запушва ушите си за вика на сиромаха, и той ще викне и няма да бъде чут." Благодарим Ви, че със сърцата си "виждате нуждата" и като Добрия Самарянин се отзовавате. Пред Господа това е скъпоценно! Бог да Ви благослови, скъпи приятели!

Мария
@allСамарянин: Фондация "Светлина за живот"

Средствата отиват при: самарянина

Локация: София

Крайна дата: Изтекла дата

Дарена сума до момента: 2503 лв.

Цел: 2500.00 лв.

НАПРАВETE ДАРЕНИЕ
Последни дарители:
Анонимен 134.00 лв. преди 10 месеца
Анонимен 390.00 лв. преди 11 месеца
Църква Вдъхновение 250.00 лв. преди 11 месеца
Анонимен 350.00 лв. преди 11 месеца
Victor Emanouilov 700.00 лв. преди 11 месеца
Zhivko Tropchev 25.00 лв. преди 11 месеца
с-во Mcilvenna 54.00 лв. преди 1 година
с-во Mcilvenna 30.00 лв. преди 1 година
Zhivko Tropchev 30.00 лв. преди 1 година
Rumen Lyutachki 50.00 лв. преди 1 година
Анонимен 100.00 лв. преди 1 година
Анонимен 100.00 лв. преди 1 година
Zhivko Tropchev 50.00 лв. преди 1 година
Анонимен 90.00 лв. преди 1 година
Любен Петров 60.00 лв. преди 1 година
Zhivko Tropchev 40.00 лв. преди 1 година
с-во Mcilvenna 50.00 лв. преди 1 година

Tази кампания има нужда от теб.

Дари своите две лепти сега!

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ