Има надежда за Бисер

Преди 7 години Бисер, работейки като строител в град Сандански, пада от 5 етаж на обект, на който работи. Като по чудо оживява, но със цената на силни болки в областта на кръста и краката. След няколко часов престой в болница, го отпращат със силни обезболяващи. Той може да ходи и се прибира в тях. В следващия един месец, почти не може да се изправи от леглото. Парите свършват. Чудо е, че Бисер е жив, но болките и честото накуцване остават и до днес.

   5%
Дарени: 100 лв. от 1850.00 лв.

Получател на даренията: Бисер Даринов Илиев

Kaтегории: Болни

Общ брой на лицата в семейството: 1

Стойност на материалните активи: под 2000 лв.


Документи: няма приложени документи към кампанията

Повече за кампанията

Бисер е част от църквата, която аз и семейството ми посещаваме и се считаме за нейни членове. Там се запознах с него преди около 3 години. Той живее в Крупник, село на 25 км от Благоевград.
Наблюденията ми са, че неговото състояние се влошава повече и повече, и лепенките (болкоуспокояващи, мазила) няма да излекуват "раната". Неговата история е интересна и показва колко сложен може да е живота:

Преди 7 години по време на работа Бисер пада от петия етаж на строежа, на който работи. Това се случва в Сандански. След кратки интервенции в болницата, той се прибира вкъщи. Болките продължават и той не може да стане от леглото. Бисер постепенно достига състояние, в което не само не може да работи, но и не е може пълноценно да се обслужва. След 1 месец залежаване жена му го изгонва от къщата, която е нейна, с думите "Тук не е болница, махай се!". Жена му бързо се омъжва отново. Бракът й с Бисер приключва с развод. Двамата имат син, в момента на около 24 години. Той не иска да вижда баща си, въпреки че бащата е правел опити поне да разговаря с него. Когато Бисер се е интересувал за сина си, съседи са му предали "той каза, че не му трябва баща, който не може да му донесе един лев в къщата".

Бисер се прибира при майка си в с. Крупник, вземайки пари назаем, за да си купи билет за автобуса. Местната църква помага с каквото може. И до днес църквата подсигурява прехраната му чрез социалната си кухня. В момента той може да ходи и да се обслужва сам, но с цената на болки. Последния път той сподели с мен "Много сутрини не мога да се вдигна от леглото от болки, много силни болки. Става чак към 11:00 часа и почвам да се движа малко".

Брат му и сестра му го гонят от къщата на майка му. В Бисер е в немило състояние и поради ежедневните скандали да напусне мястото. Това в комбинация с болките и отхвърлянето на жена му и сина му са оформили един много мрачен и безнадежден светоглед у него. Той се чувства ненужен и се страхува, че може би ще дойде ден, в който няма да може и да се придвижва сам.

Той отиде и направи справка в НАП за здравно-осигурителния му статус.Към 29.09.2020 Бисер дължи 1501,44 лв (с включени лихви) за здравни осигуровки от 25.09.2015 досега. Няма как той да започне да се лекува и да посети доктори специалисти без подновени здравни осигуровки.

Поради многото години минали от първоначалната травма ще бъде добре да се направи и ядрено магнитен резонанс ЯМР. Обикновено направленията за това се дават много рядко и от опит знаем, колко много трябва да убедиш лекаря, че почти умираш за направление за подобен вид изследване. Ако все пак ти бъде изписано такова трябва да чакаш на опашка и може да минат месеци, докато дойде твоя ред. За да не се губи време и да може правилно да се диагностицира заболяването/фрактурата на Бисер, ще е добре да се заплати и ЯМР изследване на кръста му, откъдето той се оплаква, че идват основно болките му.

В момента Бисер е без никакви доходи - разчита на малката пенсия на майка си и на социалната кухня от църквата в селото, която му снабдява топъл обяд. Той иска да се излекува и да започне някаква работа, с която да може да води, по неговите думи, нормален живот.

Ако Бисер има възстановени здравни осигуровки, той може и да премине през ТЕЛК комисия и бъде пенсиониран. Това също е вариант, който да му помогне за дългосрочно издържане и доходи. В момента, поради неплатените здравни осигуровки, дори и това е невъзможно.


сподели във facebook

Самарянин: Радослав Асенов

Средствата отиват при: самарянина

Локация: България

Крайна дата: 2 месеца от сега

Възможност за подкрепа чрез услуга: В бъдеще Бисер ще има нужда от лека работа, за което той много пъти ми е споменавал.

Дарена сума до момента: 100 лв.

Цел: 1850.00 лв.

НАПРАВETE ДАРЕНИЕ
Последни дарители:
Анонимен 100.00 лв. преди 5 дни

Tази кампания има нужда от теб.

Дари своите две лепти сега!

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ