Самотен баща и детето му се нуждаят от нашата подкрепа

Безработен и самотен баща се бори отчаяно да отгледа сам детето си. Момченцето е в първи клас и семейството има нужда от финансова подкрепа за да остане заедно и да има надежда за по-добро бъдеще и на двамата. Таткото няма никаква подкрепа от абсолютно никого в грижите за сина си, работлив и изстрадал човек, с много тежка съдба, сега и живота на неговия син е изложен на риск. Бащата работи в областта на строителството, но без постоянен договор, много често е без работа за дълги периоди. Нека заедно променим сивотата и донесем надежда в този дом!

   0%
Дарени общо до тук: 0 лв.

(тази сума е събрана за последния 1 месец)

Получател на даренията: Методи Петров

Kaтегории: Деца Семейства

Общ брой на лицата в семейството: 2

От тях трудоспособни са: 1

Среден месечен доход на човек от семейството: 150 лв.

Стойност на материалните активи: под 20000 лв.


Документи: няма приложени документи към кампанията

Повече за кампанията

Идеята на тази кампания е да подкрепим един самотен баща да се грижи за сина си. Самият баща е имал много тежко детство. Майката на детето му ги изоставя и от няколко години не се е обаждала, нито пък е виждала сина си, те нямат представа тя къде е, какво прави, и какви намерения има спрямо сина им. Тя не се интересува от малкото момче, не участва в живота му и не го подпомага по никакъв начин.

Едно прекрасно момченце на 7 години, което за първи път стъпва в училище- той е първокласник на целодневно обучение. Училището предлага обяд, но бащата няма възможност да подсигури средства за заплащането му. Изпраща го на училище с няколко филийки хляб. А детето е толкова будно и лъчезарно! Той не е имал шанса да живее в нормално семейство. Този мъник всеки ден вижда около себе си деца със скъпи дрехи и телефони, модерни раници и ученически пособия, докато той самия живее в постоянна битка и недоимък.
Майката и бащата са от български произход, но не са имали шанса да получат добро образование и възпитание и двамата са отгледани в лишения.

Бащата работи в областта на строителството и друг нискоквалифициран труд. Макар, че няма постоянна работа, работи където го повикат или намери, работлив е. Не изкарва много, колкото за храна и най-неотложните сметки. Понякога се случва да им спрат тока или да закъснее с плащания по други сметки. А най-лошото е, че няма никаква подкрепа, ама никаква. Дядото на детето е починал, а баба му отказва да го подкрепи, има данни, че злоупотребява с алкохол.

Съвсем сами са, трудно им е. Бащата се бори, но понякога се вижда как се обезкуражава, изнемогва, освен финансово и физическо- да работи ли, дете ли да гледа, домакинство ли да върти. Най-трудно е когато малкият боледува. Освен скъпоструващите лекарства, много често работодателите не проявяват никакво разбиране и след като се наложи да отсъства, за да се погрижи за детето си, бащата е освобождаван от работа.

А детенцето е страхотно! Будно, лъчезарно, с отворени очи към бъдещето, мечтаещо…….и толкова привързано към татко си!!!
Нека заедно с общи усилия помогнем на този самотен мъж да отгледа сина си и да сбъднем неговата най-голяма мечта- никога детето му да не страда, като него самия!


сподели във facebook

Самарянин: Мариана Чопева

Средствата отиват при: самарянина

Локация: не е посочена

Крайна дата: Ежемесечна кампания

Възможност за непарична подкрепа: дрешки, обувки, яке, ботушки, ученически пособия и др.

Дарени за октомври 0 лв. от 200.00 лв.

Дарени общо до тук: 0 лв. (тази сума е събрана за последния 1 месец)

Ежемесечна цел: 200.00 лв.

НАПРАВETE ДАРЕНИЕ
Последни дарители:
Няма парични дарения по тази обява

Tази кампания има нужда от теб.

Дари своите две лепти сега!

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ