Спешна нужда за болен мъж в тежко състояние

Румен е мъж на 35 години в тежко здравословно състояние.
Спешно се нуждае от медицинска помощ заради боледуване от туберколоза.
Няма здравни осигуровки, сирак e, без никакви доходи и роднини.

   91%
Дарени: 2100 лв. от 2300.00 лв.

Получател на даренията: Румен Янков

Kaтегории: Сираци Болни

Общ брой на лицата в семейството: 1

От тях трудоспособни са: 1

Стойност на материалните активи: под 2000 лв.


Документи: няма приложени документи към кампанията

Повече за кампанията

Румен е от село Дамяница. Изоставен от баща си още, когато е съвсем малък.
Майка му се грижи за него сама, но за голямо съжаление, когато той е едва на 16 години, тя умира.
Той остава сам без близки и без никаква подкрепа.

Започва да работи още малък, където може и каквото може, като до този момент е успял да съгради една малка стаичка, в която живее. От около година, здравословното му състояние започва да се влошава, но поради малките си финансови възможности не обръща нужното внимание на време.

От началото на годината Румен е на легло със затруднено дишане, като постоянно кашля. С помощта на добри съседи и кмета на селото, Румен е хоспитализиран в болница в гр. Благоевград с диагноза: Абсцес на белия дроб. По-късно е изписан, но състоянието му драстично се влошава и се налага повторна хоспитализация, която продължава няколко дни, след което отново го изписват. Ситуацията се повтаря и след намеса на Дирекция Социално подпомагане, близки и познати чрез бърза помощ момчето отново е прието в специализирана болница за лечение. Към момента същото продължава и по данни на екипа от болницата, той е диагностициран с туберколоза. Все още няма дата за изписване. Домашното лечение ще продължи около шест месеца. Необходимо е момчето да бъде представено пред Лекарска консултативна комисия за издаване на ТЕЛК.

Скъпи приятели, Румен е без осигуровки. След справка в НАП дължимата сума е 1550 лв. Към момента той се нуждае от медицинска помощ, за да се спаси живота му. За това болнично лечение се правят постъпки съвместно със социалната служба да бъде поето от държавата. Но дори и това да се случи, то ще покрие лечението едва за няколко дни в болницата. След това ще трябва да продължи много дълго и тежко лечение у дома, а може би и в други болнични заведения.

Румен се нуждае от нас сега, от всяка стотинка, от нашите "Две лепти" за да продължи да живее. Макар да е сирак, сам и изоставен ние вярваме, че заедно можем да върнем усмивката на лицето му, да променим ситуацията и да бъдем Божията милост, и надежда за него сега!

Заедно за Румен!


сподели във facebook

Скъпи приятели, кампанията в помощ на Румен завърши, но въпреки това искам да споделя с вас, хората съпричастни с неговата съдба, какво постигнахме заедно до тук.
Здравословно Румен е много по-добре. Периодично влиза в ТУБ диспансера в Благоевград, приема предписаната му медикаментозна терапия от лекарите. Трябва много стриктно да спазва препоръките им, защото белият му дроб е склонен към бързо възпаляване, заради преживяното. С изрично наше съдействие и искане лекарите подготвиха документите му за представяне пред ТЕЛК, и вече са подадени.
Изплатихме здравните осигуровки на Румен, и сега ежемесечно се внасят. Всичко това нямаше да се случи без вашата помощ за което Румен ви благодари от цялото си сърце, ние също!!!
В навечерието на Възкресение Христово желаем на всички ви, светлина и надежда да изпълват живота ви!
@allСкъпи приятели! Кампанията на Румен приключи, целта е постигната и нужната ни сума е събрана, не само с банкови преводи, но и чрез пощенски записи. Румен е много добре, все още в болнично лечение, но прогнозата за него е много добра. Благодарение на вас неговите осигуровки ще бъдат платени, предстоящото му продължително лечение също ще бъде осигурено. Едно голямо благодаря на всички!Скъпи приятели, последната новина за Румен е, че той все още е в болница. След дълго лечение на абсцеса в белия дроб, бе поставена окончателна диагноза- белодробна туберкулоза. Лечението му върви много добре и той се чувства много добре. За момента престоя му в болница ще бъде продължен. Благодаря много за вашата подкрепа!Скъпи приятели, след създаването на кампанията за Румен се наложи той двукратно да постъпи в болнично заведение. Имаше много затруднения и непредвидени ситуации около проблема с липсващите осигуровки, наложи се многократно да търсим лекарския епик и ръководството на болницата, за да може Румен да получи животоспасяваща помощ. Благодарим на всички, които участваха активно това да се случи- лекари, приятели, доброволци, и социални работници. Очакваме да бъде изписан в началото на седмицата в подобрено състояние. Надявам се, че в кратки срокове ще успеем да съберем и сумата за осигуровките благодарение на вашата подкрепа, тъй като вече е напълно ясно, че неговото лечение ще продължи дълго. Заедно можем повече и сме по-силни- вие го доказахте! Благодарим ви!
@allСамарянин: Мариана Чопева

Средствата отиват при: самарянина

Локация: не е посочена

Крайна дата: Изтекла дата

Дарена сума до момента: 2100 лв.

Цел: 2300.00 лв.

НАПРАВETE ДАРЕНИЕ
Последни дарители:
Zhivko Tropchev 50.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 9 месеца
ngogo mbvana 1275.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 10.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 10.00 лв. преди 9 месеца
Александър Попов 30.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 10.00 лв. преди 9 месеца
Иванка Миланова 10.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 20.00 лв. преди 9 месеца
Катя Райчинова 50.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 25.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 100.00 лв. преди 9 месеца
Анонимен 20.00 лв. преди 10 месеца
Мария Геренска 50.00 лв. преди 10 месеца
Анонимен 20.00 лв. преди 10 месеца
Цветелина Иванова 100.00 лв. преди 10 месеца
Анонимен 50.00 лв. преди 10 месеца
Орлин Райков 100.00 лв. преди 10 месеца
Димитър Миланов 20.00 лв. преди 10 месеца

Tази кампания има нужда от теб.

Дари своите две лепти сега!

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ